kaufland.bg/recepti
Пилешки бонфилета с пресен чесън
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
600 г | пилешки бонфилета |
1 връзка | пресен чесън |
за маринатата:
1 ч. л. | сусамово олио |
4 с. л. | соев сос |
1 /2 ч. л. | пюре от люти чушки |
1 ч. л. | джинджифил на прах |
1 щипка | сол |
1 щипка | черен пипер |
за гарнитурата:
400 г | кълнове от люцерна |
1 | червена чушка |
сокът от 1/2 лимон |
Приготвяне
- 1
Маринатата се приготвя, като всички продукти за нея се смесват в купа и хубаво се разбъркват.
- 2
Филетата се мариноват около 30 минути, изваждат се и се нарязват в подходяща форма за набождане на двоен дървен шиш, като между две филета се слага парченце пресен чесън.
- 3
Пекат се 5-8 минути, след което се гарнират с нарязаната на фин жулиен червена чушка и овкусените с лимоновия сок кълнове от люцерна.