Пилешки дроб с ориз и лапад
Продукти (4 порции)
500 г | пилешки дроб |
200 г | ориз |
1 с.л. | червен пипер |
1 | глава лук |
2 стръка | зелен лук Брей! |
10 листа | лапад |
500 г | кисело мляко Брей! |
2 | яйца Брей! |
500 мл | прясно мляко |
50 г | бяло брашно |
25 г | масло |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Дробът се почиства и нарзява на парчета. Лападът се измива и попарва с гореща вода.
- 2
В тиган се слага малко мазнина, нарязаните на ситно лук и чесън се задушават. После се добавя пилешкият дроб. След като леко се е запържил, се добавят оризът и лападът. Всичко се разбърква и поставя в тава за печене. Добавят се 600 мл хладка вода и се пече за 40 минути на 170°С.
- 3
Маслото се слага в касерола. След като се разтопи, се добавя брашното, и се разбърква до еднородна смес. Добавя се прясното мляко и бъркането продължава до сгъстяване. Накрая се слагат яйцата и киселото мляко, разбиват се хубаво и готовата смес се излива в тавата. Заглаждат се и се пекат до златисто.
- 4
Готовото ястие се реже на квадрати и се сервира с две лъжици кисело мляко.