Пилешки крилца на грил
Продукти (2 порции)
500 г | пилешки крилца |
маслиново масло | |
250 г | моркови |
1 с.л. | олио |
200 мл | зеленчуков бульон |
1 с.л. | масло |
50 г | рукола |
80 г | туршия от целина |
сол |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 135 °C. Пилешките крилца се измиват, подсушават, осоляват и подреждат в тавичка, след което се покриват с маслиново масло. Пекат се около 90 минути на средното ниво на фурната, след което се изваждат и оставят да престоят в мазнината 24 часа.
- 2
Морковите се измиват, подсушават и обелват, след което се нарязват на едри парчета. Задушават се в предварително загрят тиган около 5 минути. Прибавя се бульонът и се оставя да къкри под капак за 20 минути. Накрая се прибавя маслото, всичко се пасира и овкусява със сол.
- 3
Руколата се измива и подсушава. Туршията от целина се нарязва на ситно. Крилцата се запържват на грил тиган – по 2 минути от всяка страна. Овкусяват се със сол. Сервират се с пюре, туршия и рукола.