kaufland.bg/recepti
Пилешки кюфтенцa с джинджифил
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | пилешки гърди |
1 /2 глава | лук |
2-3 скилидки | чесън |
1 резен | джинджифил |
1-2 с. л. | соев сос |
1 | белтък |
1 ч. ч. | олио |
за бадемовата панировка:
50 г | бадеми |
2 с. л. | брашно |
Приготвяне
- 1
Пилешкото месо се обезкостява, нарязва се на малки парченца и се слага в кухненски робот. Прибавят се лукът, чесънът и джинджифилът, нарязани на ситно. Наливат се соевият сос и белтъкът и всичко се смила до получаване на смес с еднородна консистенция.
- 2
Бадемите заедно с брашното се смилат в блендер или се счукват, след което се изсипват в плитка чиния.
- 3
От каймата се оформят топчета с размер на орех, овалват се в бадемовата панировка и се пържат в предварително сгорещеното олио до златисто.
- 4
Пилешките кюфтенца се сервират върху ситно нарязана зелена салата.