Пилешки сандвич с лимоново-сусамена майонеза
Продукти (2 порции)
2 бр. | пилешки филета |
сол | |
2 с.л. | печено сусамово олио |
1 | лимон |
1 глава | червен лук |
30 г | рукола |
1 | домат |
4 с.л. | майонеза |
1 ч.л. | черен сусам |
1 ч.л. | бял сусам |
чили на люспи | |
2 | багети |
2 слайса | сирене Чедър |
прясно смлян черен пипер |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор.
- 2
Пилешките филета се измиват със студена вода, подсушават се и се осоляват добре. След това се запържват от двете страни в тиган с 1 с. л. загрято сусамово олио за 3-5 минути, запичат се във фурната за 8-10 минути и се оставят да почиват, завити в алуминиево фолио.
- 3
Лимонът се изстисква, а кората му се измива добре и настъргва. Лукът се обелва и се нарязва на фини рингове.
- 4
Руколата и доматът се измиват и подсушават, след което доматът се нарязва на шайби.
- 5
Майонезата се разбърква с останалото сусамово олио, черния и белия сусам и се овкусява с настърганата лимонова кора, 1 ч. л. лимонов сок, сол и чили.
- 6
Пилешките гърди се нарязват на филийки. Багетите се разполовяват и двете половини се намазват с майонезата. Върху долната половина се нареждат домат, сирене чедър, пилешко филе, рингове лук и рукола.
- 7
Овкусява се със сол и черен пипер. Другата половина на багетата се поставя отгоре. Сандвичът се сервира топъл.