kaufland.bg/recepti
Пилешко с прошуто и салвия
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | пилешки филета |
10-12 листа | прясна салвия |
100 г | прошуто на ленти |
2 с. л. | зехтин |
сол и черен пипер на вкус |
за салатата:
1 пакет | микс свежи салати |
1 /2 | лимон (само сокът) |
50 мл | зехтин |
40 г | кедрови ядки |
сол и черен пипер на вкус |
за соса:
300 г | сирене Горгонзола |
150 мл | готварска сметана |
1 с. л. | хрян (от буркан) |
Приготвяне
- 1
Филето се нарязва с остър нож на тънки пържоли и се овкусява със сол и черен пипер.
- 2
Върху всяка се поставя по един лист салвия и парче прошуто.
- 3
Навиват се рулца, като прошутото трябва да е отвън. Леко се сплескват, за да се изтънят и да се изпържат по-бързо.
- 4
Слагат се в сгорещения зехтин и се пържват до златисто.
- 5
Сиренето се намачква и се добавят сметаната и хряна. Бърка се до хомогенизиране.
- 6
Салатата се слага в купа и се овкусява със зехтин, сол, черен пипер и лимонов сок. Поръсват се и кедровите ядки. Рулцата се поднасят със салатата и соса. Ястието е подходящо и за предястие – особено за ценителите на месото.