Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пинца (Хърватски козунак)

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

600 г брашно
170 г захар
150 г краве масло (меко)
90 г заквасена сметана
50 г захаросани плодове
40 г стафиди
150 мл (+за мазане) топло прясно мляко
40 мл ром
3 яйца
2 жълтъка
1 кубче прясна мая
1 с.л. бурбонска ванилова захар
кората от 1 лимон
кората от 1 портокал

Приготвяне

    1

Стафидите се накисват в рома. Брашното се смесва със захарта и бурбонската ванилова захар. Добавят се разтворената в млякото мая, сметаната, яйцата, единият жълтък, настърганите цитрусови кори, захаросаните плодове и отцедените стафиди.

    2

Замесва се тесто и се оставя да втаса. Размесва се с маслото и се оставя да втаса повторно. След второто втасване тестото се разделя на пет топки и отново се оставя да втаса.

    3

Топките се цепват на кръст и се мажат с разбит с мляко жълтък. След около 10 минути се слагат в предварително загрята на 180° C фурна с вентилатор и се пекат около 30 минути.

    4

Докато са още горещи готовите козунаци се мажат отново с мляко и жълтък и се поръсват със захар.