Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Плакия от зелен фасул

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг зелен фасул
6-7 с. л. олио
1 глава лук
1 моркова
2-3 домата
5-6 скилидки чесън
2 стръка целина
4 стръка магданоз
4 стръка копър
1 лимон
1 с. л. брашно
1 ч. л. сол

Приготвяне

    1

Зеленият фасул се измива и се почиства от крайчетата, след което се реже на 2-3 парчета. В тенджера се сгорещяват 5 с. л. от олиото и в него за около минута се запържват нарязаният на филийки лук и морковите, нарязани на кубчета. Добавят се зеленият фасул и 1 домат, настърган на ренде. Наливат се 200 мл гореща вода, посолява се и се оставя да се задушава около 15 минути.

    2

Останалото олиото се сгорещява в тиган и в него за около 30 секунди се запържват нарязаните на филийки скилидки чесън. Поръсва се брашното и след около още 30 секунди се налива 1 ч. ч. вряла вода. Оставя се да кипне, след което се изсипва при задушения зелен фасул. Поръсва се със ситно нарязаната целина и сместа се прехвърля в тава.

    3

Лимонът и останалите домати се режат на кръгчета и се подреждат върху зеления фасул. Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята до 180°С фурна. Накрая се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз, оставя се да изстине напълно и се сервира.