kaufland.bg/recepti
Веган
Полента с рагу от манатарки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
300 г | царевично брашно |
50 г | сушени манатарки |
2 скилидки | чесън |
1 /4 връзка | магданоз |
100 мл | бяло вино |
100 мл | маслиново масло |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сушените манатарки се накисват за 20–30 минути в 300 мл хладка вода. Изваждат се и се задушават в сгорещеното маслиново масло, като се добавят наситнените чесън и магданоз. Сипва се виното и около 100 мл от водата, в която са киснали манатарките.
- 2
Царевичното брашно се вари във вода, до получаване на гъста смес. Овкусява се със сол и черен пипер. Готовата полента се оформя в ринг. Сервира се в подходяща чиния, докато е още топла. Всяка порция се гарнира с гъбите и се залива обилно със сос.