kaufland.bg/recepti
Веган
Постни плодови тарталети
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 парчета)
за основата:
50 г | орехи |
50 г | бадеми |
5 | фурми |
1 щипка | канела |
2 с.л. | вода |
за крема:
100 г | кашу |
10 | фурми |
1 | ванилия |
100 мл | вода |
за гарниране:
1 | киви |
1 | портокал |
100 г | ягоди |
1 | ананас |
Съвет
-
По желание може да се използват различни сезонни плодове.
Приготвяне
- 1
Кашуто за крема се накисва във вода за 2–3 часа, отцежда се и се пюрира в блендер, заедно с фурмите, ванилията и половината вода, като постепенно се добавя и останалата вода.
- 2
Основата се приготвя като фурмите, орехите, бадемите и канелата също се пюрират в блендер. Добавя се водата и сместа се оставя в хладилник за 20 минути.
- 3
От сместа с помощта на метален пръстен (ринг) или във форми за тарталети, се оформят блатове.
- 4
Плодовете се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета.
- 5
Готовите блатове се намазват с крема и отгоре се гарнират с плодовете.