Пролетно агнешко задушено със зеленчуци
Продукти (4 порции)
1500 г | агнешки гръб |
2 | домата |
2 скилидки | чесън |
1 | моркова |
1 стрък | праз |
2 връзки | репички |
200 г | замразен грах |
600 мл | пилешки бульон |
1 с. л. | брашно |
3 с. л. | олио |
1 | дафинов лист |
1 стрък | мащерка |
1 връзка | магданоз |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
От гръбчето се отделя месото, бъбреците се отстраняват и заедно с кокалите могат да се използват за курбан чорба. Месото се нарязва на кубчета, запържва се в олиото, докато стане златисто-кафяво, поръсва се с брашното и се овкусява с черен пипер и сол. Пържи се още една минута.
- 2
Прибавят се намачканият чесън и месестата част от доматите, нарязана на кубчета.
- 3
Налива се бульонът и се прибавят мащерката и дафиновият лист. След като кипне, се намалява силата на огъня и се оставя да къкри на слаб огън около 40 минути.
- 4
Добавят се морковите, празът и репичките, нарязани на ситно. Оставя се да къкри още 20 минути. Слага се и грахът и се готви още около 5 минути.
- 5
Овкусява се със сол и черен и пипер. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.