kaufland.bg/recepti
Веган
Пролетно ризото
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
300 г | ориз Арборио |
1 глава | лук (малка) |
1-2 скилидки | чесън |
100 мл | бяло вино (шардоне) |
600 мл | зеленчуков бульон (вода) |
1 /2 стрък | селари |
50 г | сушени домати |
1 връзка | коприва |
1 /2 връзка | лапад |
7-8 листа | спанак |
80 мл | соева сметана |
20 мл | зехтин |
сол и пипер меланж на вкус |
Приготвяне
- 1
Зехтинът се сгорещява и в него се запържват наситнените лук и чесън. Прибавя се оризът и също леко се запържва.
- 2
Сипва се виното, разбърква се и след като се изпари, на части се налива бульонът (водата). Отново се разбърква и се изчаква да поеме.
- 3
Прибавят се селарито и доматите, нарязани на ситно.
- 4
През това време се кипва вода, посолява се и в нея за 30 секунди се бланшира копривата.
- 5
Лападът и спанакът се накъсват на едро и заедно с отцедената коприва се прибавят към ризотото.
- 6
Налива се соевата сметана, посолява се, овкусява се с пипер меланж и е готово за сервиране.