kaufland.bg/recepti
Пуйка със зеле
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 | пуйка |
1 /2 | кисела зелка |
150 г | бекон |
1 глава | лук |
5 с. л. | олио |
1 с. л. | червен пипер |
сол на вкус |
Съвет
-
В зависимост от предпочитанията, можете да приготвите ястието вместо с цяла пуйка – с пуешки бутчета.
Приготвяне
- 1
Пуйката се почиства и се нарязва на порционни парчета.
- 2
Месото се слага в тенджера с кипяща вода, посолява се и се вари около 30 минути.
- 3
Лукът се нарязва на ситно, а беконът – на малки кубчета. Сипват се в дълбок тиган с предварително загрятото олио и се задушават.
- 4
Зелето се нарязва наситно. Задушеният лук се подправя с червения пипер, добавя се нарязаното зеле и се налива част от бульона на пуйката.
- 5
След това се слага пуешкото месо, разбърква се със зелето и всичко се прехвърля в тава.
- 6
Ястието се пече около 30 минути в предварително сгорещена до 160°С фурна.