Пълнен ананас на грил
Продукти (4 порции)
1 | ананас |
около 400 г | свинско бонфиле |
1 с.л. | растителна мазнина |
сол | |
черен пипер | |
1 с.л. | червен пипер |
18 броя | бекон на ленти |
100 мл | барбекю сос |
Приготвяне
- 1
Грилът се загрява предварително на около 225 °C.
- 2
Краищата на ананаса се отрязват, обелва се, разделя се наполовина и се издълбава толкова, колкото да се побере филето. Свинското филе се изплаква със студена вода и се подсушава. Олиото се загрява в тиган на най-висока степен и месото се запечатва за 2-3 минути от всички страни. Овкусява се със сол, черен и червен пипер, поставя се във вътрешността на ананаса и се затваря с другата му половина.
- 3
Клечките за зъби се потапят във вода, за да не изгорят. Парчетата бекон се разстилат на дъска и се преплитат, така че да се получи мрежа. Увива се около ананаса и се прикрепя с клечките за зъби. Пълненият ананас се задушава около 1 час на затворено барбекю. Клечките за зъби се изваждат, пълненият ананас се гарнира със сос барбекю и се сервира.