Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнен патладжан по рецепта на Натали Трифонова

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг кайма (60% телешко и 40% свинско)
пармезан
сирене Чедър
2 патладжана
4 домата
2 моркова
1 глава лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 глава чесън
маслиново масло

Приготвяне

    1

Патладжаните се измиват, отстраняват се дръжките, разрязват се по дължина и се издълбават. Осоляват се заедно с отделената сърцевина и се оставят настрана за около половин час. После се измиват.

    2

В малко маслиново масло се задушават лук, кайма, ситно нарязани моркови и ситно нарязаната сърцевина на патладжана. Добавят се пресен лук, чесън, магданоз и един настърган домат, сол, черен пипер на вкус. Приготвя се до полуготовност.

    3

С така получената смес се пълнят патладжаните, отгоре се слагат кръгчета домати, чедър и се пекат в предварително загрята фурна. След като се извадят, поръсваме с пармезан.