Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнена гъска с ябълки и чесън

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 гъска (4 кг)
2 зелени ябълки
4 скилидки чесън
250 мл сухо бяло вино
1 /4 ч. ч. ябълков оцет
4 с. л. зехтин
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за соса:

300 мл сладко червено вино
1 глава лук
1 с. л. захар
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Ябълките се нарязват на кубчета (без да се белят). Чесънът и розмаринът се наситняват и се слагат при ябълките. Поливат се с 2 с. л. зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.

    2

Гъската се пълни със сместа и се слага в тава.

    3

Овкусява се със сол и черен пипер, полива се с ябълковия оцет и останалия зехтин и се налива виното.

    4

Покрива се с алуминиено фолио и се пече в загрята на 180°С фурна, с вентилатор, за около 2 часа. Фолиото се маха и се допича на 220°С за около 20 минути.

    5

Лукът за соса се нарязва наситно, слага се в касерола, налива се виното и се овкусява със захарта, сол и черен пипер.

    6

Оставя се да се редуцира и се сваля от огъня. Накрая се разбърква със студено масло, докато то се разтопи. Гъската се поднася със соса.