Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнени калмари

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 бр. туби от калмари
160 г сирене
100 г булгур
30 г каперси
30 мл маслиново масло
1 яйце
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за соса:

40 мл маслиново масло
2 скилидки чесън
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. сух риган
сол на вкус

Приготвяне

    1

Калмарите се измиват и почистват добре, след което се подсушават с помощта на кухненска хартия.

    2

Булгурът се залива с 200 мл гореща вода, покрива се с капак и се оставя да набъбне.

    3

Пресният лук, каперсите и магданозът се наситняват, а чесънът се намачква на паста с малко сол.

    4

В купа се смесват булгурът, натрошеното сирене, магданозът, пресният лук, чесновата паста, каперсите и яйцето. Ако има нужда, се овкусява със сол и черен пипер.

    5

Калмарите се пълнят със сместа. Отворите им се затварят с клечки, за да не излезе плънката. Намазват се с маслиново масло и се пекат в сгорещен грил тиган по 3–4 минути от всяка страна.

    6

Чесънът за соса се наситнява и се запържва в сгорещено маслиново масло. Прибавят се лимоновият сок, риганът и сол на вкус.

    7

Калмарите се нарязват, заливат се със соса и се сервират.