Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнени пилешки пържоли с топено сирене

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 пилешки пържоли от бутче (с кожата)

за плънката:

150 г топено сирене
2 кисели краставички
100 г мариновани гъби
30 г краве масло
4 стръка магданоз
1 ч. л. лучено брашно (на гранули)
1 /2 ч. л. смлян кориандър
1 /2 ч. л. сол
смлян бял пипер на вкус

за маринатата:

4 скилидки чесън
10-12 листа пресен босилек (1 ч. л. сух)
1 ч. л. сол
6 с. л. бяло вино
2 с. л. лимонов сок

Приготвяне

    1

Омекналото краве масло се смесва със ситно нарязания магданоз, солта, бял пипер, лученото брашно и кориандъра. Всичко се разбърква добре.

    2

Топеното сирене, краставичките и гъбите се нарязват на ситно и се прибавят към получената смес.

    3

Кожата на пилешката пържола се отделя в единия край така, че да се получи джоб. В него се разпределя приготвената плънка и се забожда с клечка за зъби или шишче.

    4

Чесънът и босилекът за маринатата се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти. Напълнените бутчета се поставят в маринатата и се мариноват за по 15 минути от всяка страна.

    5

Пекат се на скара по 10 минути от всяка страна, като първо се поставя с кожата нагоре.