kaufland.bg/recepti
Рибно филе по лионски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 филета | бяла риба |
2 глави | лук |
125 мл | сусамов тахан |
2 с. л. | зехтин |
2 с. л. | лимонов сок |
1 връзка | магданоз |
1 /2 ч. л. | черен пипер |
1 /2 ч. л. | сол |
1 стрък | розмарин за украса |
зехтин за намазване на тавата |
Съвет
-
Рибното филе може да се поднесе върху листа зелена салата.
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на шайби и се запържва до златисто в тиган със зехтина. Рибата се нарежда в намазнена тава, посолява се и се подправя със смления черен пипер.
- 2
Сусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре. Разпределя се върху рибните филета и се поръсва със запържения лук.
- 3
Ястието се пече 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Сервира се, поръсено със ситно нарязания магданоз и се украсява с розмарин.