Руло от обезкостено прасенце
Продукти (10 порции)
1 | обезкостено прасенце (6–7 кг) |
сол и черен пипер на вкус |
за маринатата:
1 | лимон |
5-6 | скилидки чесън |
1 връзка | мащерка |
1 с. л. | кимион |
100 мл | зехтин |
за плънката:
1 кг | сурова кълцана свинска наденица |
1 /2 връзка | магданоз |
3 скилидки | чесън |
кората от 1 лимон | |
1 с. л. | дижонска горчица |
100 мл | зехтин |
1 /2 връзка | мащерка |
сол и черен пипер на вкус |
Съвет
-
Ако кожата започне да прегаря, се завива с алуминиево фолио.
Приготвяне
- 1
Кората от лимон се настъргва, а сокът се изстисква. Пасира се заедно с листенцата мащерка, чесъна, кимиона и зехтина.
- 2
Месото се намазва с получената смес от вътрешната страна, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя за 1 нощ да се маринова.
- 3
Суровата наденица се изважда от червото в купа, смесва се с кората от лимон, нарязаният магданоз, мащерката, скълцания чесън, дижонската горчица и зехтина. Овкусява се със сол и черен пипер и се размесва с ръце.
- 4
Прасенцето се слага на плота с гърба надолу и върху него се разпределя плънката. Завива се на руло и се завързва с конец.
- 5
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна (без вентилатор) за 3 часа.