Рулца от хамон и патладжан със сирене
Продукти (4 порции)
600 г | патладжан |
150 г | хамон |
олио за пържене | |
200 г | сирене „Дунавия“ |
сол и бял пипер на вкус |
за соса:
1 /2 | глава лук |
1 с. л. | зехтин |
150 мл | бяло вино |
1 кубче | телешки бульон |
3-4 стръка | розмарин |
1 с. л. | краве масло |
за украса:
кълнове и пресни подправки |
Съвет
-
Сиренето „Дунавия“ може да се замени с козе или овче сирене. Рулцата може да не се пекат.
Приготвяне
- 1
Патладжаните се режат на филии и се пържат, докато омекнат и станат златисти.
- 2
Върху всеки патладжан се поставят лента хамон и парче сирене. Навиват се рулца и се пекат на 200 градуса за 3–4 минути.
- 3
Сосът се приготвя, като лукът се реже наситно и се сотира в зехтина за 3–4 минути, след това се сипва виното и ври 5 минути, добавят се бульонът и скълцаният розмарин. Сосът ври, докато се редуцира около половината от течността. Съдът се отстранява от огъня и се прибавя маслото, като се бърка, докато се поеме от соса.
- 4
Рулцата се заливат със соса и се украсяват с кълнове и пресни подправки.