Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Салата от калмари със зелен чили винегрет

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г калмари
4 домата
4-6 с. л. олио
2 глави лук
1 зелена салата
сол на вкус
черен пипер на вкус

за зеления чили винегрет:

1 зелена чушка
2 люти чушки
4 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
4 с. л. олио
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол
1 ч. л. мед

Приготвяне

    1

Калмарите се почистват и се измиват внимателно.

    2

Доматите също се измиват и се разполовяват. Лукът се нарязва на четири и се поставя в предварително намазнена с 2-3 с. л. олио тава. Пече се заедно с доматите 30 минути в предварително загрята до 180°С фурна. След това доматите внимателно се обелват и семената се отстраняват.

    3

Върху тубите на калмарите се правят два – три кръстовидни разреза. Осоляват се, подправят се с черния пипер и се поливат с 2-3 с. л. олио. Пекат се върху предварително нагрят грил тиган 2-3 минути от двете страни.

    4

Зелената чушка, лютите чушки и необелените скилидки чесън се изпичат на грил тигана.

    5

Изваждат се в съд с капак и се оставят да се задушат. След това се обелват, а от чушките се отстраняват семената. Поставят се в пасатор, наливат се зехтинът, олиото, лимоновият сок, солта и медът и всичко се пасира.

    6

Листата зелена салата се нарязват на ивици. В чинията за сервиране се оформя канапе от салатата, отгоре се поставят четири четвъртинки от доматите. Между тях се нарежда печеният лук, а калмарите се нарязват на шайби и се поставят в средата. Поливат се със зеления чили винегрет и се сервират.