Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Салата от карфиол със скариди

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

250 г замразени скариди
1 карфиол (около 800 г)
300 г замразен грах
1 консерва нахут (около 425 мл)
1 скилидка чесън
4 с.л. растителна мазнина
1 ч.л. мед
1 /2 ч.л. куркума
1 малко парче джинджифил (около 2 см)
1 малка червена люта чушка
1 с.л. манго чатни
2 с.л. сок от лайм
3 с.л. нарязан магданоз
сол
пипер
къри

Приготвяне

    1

Скаридите се размразяват, измиват и подсушават. Карфиолът се почиства, разделя на малки розички, измива и заедно с граха се вари около 10 минути в леко подсолена вода. Нахутът се отцежда.

    2

Чесънът се обелва, смачква, смесва се с 1 с.л. растителна мазнина, мед и куркума, прибавя се към скаридите и всичко се маринова 15 минути. Джинджифилът се обелва и нарязва на ситно. Лютата чушка се разполовява, отстраняват се семките, измива се и се нарязва на кръгчета. Манго чътни, чили, джинджифил, кърито, сокът от лайм и 2 с.л. мазнина се разбъркват и към тях се прибавя сол и пипер. Дресингът се излива върху карфиола, граха и нахута и всичко се разбърква добре.

    3

Скаридите се запържват в останалата мазнина за около 6-8 минути. Салатата с карфиол и скариди се разпределя по чиниите, поръсва се магданоз и се сервира.