Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Салата от печена тиква с орехи и смокини

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г тиква
1 /2 глава червен лук
1 стрък селари
100 г печени орехи
50 г сушени смокини
50 мл маслиново масло
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

За дресинга:

200 мл маслиново масло
100 мл тъмна бира
50 мл бял балсамов оцет
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. мед
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Поръсва се с нарязания на ситно розмарин и маслиновото масло. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече 50 минути в загрята на 180 °С фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.

    2

Лукът и селърито се нарязват на ситно. Орехите се натрошават. Смокините се нарязват на четвъртинки.

    3

Балсамовият оцет, медът, дижонската горчица и бирата за дресинга се смесват в купа. Овкусява се със сол и черен пипер, налива се маслиновото масло и се разбърква до хомогенизиране.

    4

Тиквата, лукът, селърито, смокините и орехите се смесват. Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се поднася.