kaufland.bg/recepti
Без лактоза
Салата от печена тиква със соев сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1500 г | тиква „Цигулка” |
100 г | сурови тиквени семки |
30 мл | светъл соев сос |
20 мл | сладък соев сос |
1 ч.л. | мед |
40 мл | маслиново масло |
1 с.л. | сусам |
1 | люта червена чушка |
сол на вкус |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Тиквата се почиства и се реже на кубчета.
- 2
В купа се смесват двата вида соев сос, медът, сол на вкус, маслиновото масло и сусамът.
- 3
Тиквата се разбърква с получената смес. Пече се около 40 минути в загрята на 180 °С фурна, с вентилатор.
- 4
Охлажда се и по желание се подправя с пресен босилек. Прибавя се и наситнената чушка.
- 5
Поднася се със запечените и накълцани тиквени семки.