Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свинска плешка с кестени и тиква

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

2 кг обезкостена свинска плешка
700 г тиква „Цигулка”
500 г кестени
1 глава лук
5 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
3 стръка мащерка
1-2 с.л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Месото се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се много добре от всички страни, докато се карамелизира. Слагат се наситнените лук и чесън. Наливат се бульонът и виното, добавя се мащерката. Похлупва се и се готви на слаб огън за 2 часа и 30 минути.

    2

Кестените се цепват и се попарват в кипяща вода за няколко минути. Обелват се.

    3

Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета. Кестените и тиквата се слагат в съда с месото. Похлупва се и се готви още 30 минути.

    4

Всички продукти се изваждат в чиния, а сосът се сгъстява с нишестето, разтворено в малко студена вода. Връщат се тиквата и кестените.

    5

Месото се разделя на порции. Ястието може да се сервира в плато или в индивидуални чинии.