kaufland.bg/recepti
Свински гърди с барбекю сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 кг | свински гърди |
3 стръка | праз |
сол и черен пипер на вкус | |
1 /4 връзка | магданоз за украса |
За соса:
150 мл | бира |
100 мл | кетчуп |
2 с.л. | горчица |
4 скилидки | чесън |
2 с.л. | соев сос |
Съвет
-
Подходяща напитка към ястието е сухо червено вино.
Приготвяне
- 1
От месото се оформят ленти с дебелина от 1 см, които се нарязват на кубчета и се овкусяват със сол и черен пипер.
- 2
Празът се реже на дебели шайби. Кубчетата месо се нанизват на шиш, като се редуват с парчетата праз.
- 3
Шишовете се пекат на скара, плоча или тефлонов тиган по 4–5 минути от всяка страна.
- 4
Чесънът се накълцва наситно, смесва се с останалите продукти за соса и се разбърква.
- 5
Шишчетата се поръсват с листенца магданоз и се сервират със соса.