Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свински джолан в гърне по ловджийски

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500-700 г свински джолан
1 глава чесън
500 г арпаджик
2 сушени чушки
1 в. ч. червено вино
1 стрък чубрица
10-15 зърна черен пипер
1 ч. л. сол
брашно за запечатване на гювеча

за соса:

3 кисели краставички
250-300 г гъби печурки
30-50 г краве масло
2-3 с. л. доматено пюре
1 /2 в. ч. червено вино
сол на вкус

Приготвяне

    1

Джоланът се измива и по цялата му повърхност с остър нож се правят разрези. След това се запича до златисто в грил тиган (с оребрено дъно) или скара заедно с необелената измита глава чесън.

    2

Арпаджикът се залива с вряла вода, в която престоява, докато водата изстине, след което се обелва.

    3

Запеченият джолан с необелената глава чесън се поставят в глинен гювеч, добавят се арпаджикът, целите сушени чушки, виното и се налива гореща вода, колкото да покрие продуктите. Овкусява се с подправките и капакът на гювеча се запечатва с тесто. Пече се във фурна около 2 часа – първите 30 минути на максимална температура, а след това при температура 150-160°С.

    4

Киселите краставички за соса се нарязват на ивички, гъбите – на едри парчета, и се запържват 1-2 минути в маслото. Прибавя се доматеното пюре, разбърква се, разрежда се с виното и се вари, докато се изпари.

    5

Джоланът се изважда и се обезкостява. Сместа от тигана и нарязаното месо се връщат в гювеча и ястието се запича 10-15 минути.