Свински шницел с бира и картофен чипс
Продукти (3 порции)
400 г | свински карета |
200 г | бяло брашно |
200 г | корнфлейкс |
2 | кокоши яйца Брей! |
1 | светла пшеничена бира Stephans Bräu |
олио (за пържене) | |
4 | картофа |
50 г | майонеза |
50 г | заквасена сметана |
4 | кисели краставички K-Favourites |
сол и пипер |
Приготвяне
- 1
Свинските карета се начукват от двете страни на дебелина не по-голяма от 5 мм. Поръсват се със сол и черен пипер и се оставят настрана.
- 2
В купа се смесват брашното с малко сол, а в друга се слага смления на ситно корнфлейкс. В друг съд се разбиват яйцата с половин кен бира.
- 3
Олиото се загрява на температура около 160°С в тиган с дълбочина около сантиметър. Месото се потапя в яйчената смес, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в сместа от корнфлейкс. Полученият шницел се пържи до получаването на златиста коричка.
- 4
Картофите се режат на тънки филийки, измиват се и след това се подсушават. Пържат се в добре загрята на 170°С мазнина, но не повече, за да не изгорят. След като се извадят от мазнината, трябва да се осолят.
- 5
Нарязаните на ситно краставички се смесват с майонезата и заквасената сметана за получаване на сос.
- 6
Готовите продукти се аранжират и сервират.