Свинско с кисели краставички
Продукти (4 порции)
500 г | обезкостена свинска плешка |
1 буркан | кисели краставички |
100 г глава | целина |
2 | морков |
4-5 с. л. | олио |
1 с. л. | брашно |
1 ч. л. | сушен магданоз (4-5 стръка пресен) |
1 ч. л. | чубрица |
1 ч. л. | червен пипер |
2 с. л. | доматено пюре |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на хапки и се запържва под капак в предварително сгорещеното олио, като първите 2-3 минути не се бърка. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.
- 2
Целината се нарязва на кубчета, морковите – на кръгчета, и се запържват за минута в мазнината от месото. След това се връща месото и се поръсва с брашното и червения пипер. Налива се гореща вода, колкото да покрие зеленчуците, посолява се и се оставя да къкри под капак.
- 3
След 15 минути се налива разтвореното в топла вода доматено пюре. Добавят се нарязаните на малки ивички краставички, подправя се с чубрицата и магданоза и се налива още малко гореща вода. Оставя се да къкри още 20 минути и се сервира.