Свинско с кисело зеле по баварски
Продукти (4 порции)
750 г | свински гърди |
1 кисела зелка | |
250 мл | бира |
100 мл | зелев сок |
4 скилидки | чесън |
1 /2 глава | лук |
2 кубчета | зеленчуков бульон |
6 с. л. | олио |
1 с. л. | кафява захар |
1 ч. л. | ким |
сол и черен пипер на вкус |
Съвет
-
По желание преди да се сервира се поръсва с наситнен магданоз.
Приготвяне
- 1
Свинските гърди се нарязват на порционни парчета и се поставят в тава. Месото се поръсва с половината от наситнения чесън и се овкусява със сол и черен пипер. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, след това се изважда от тавата.
- 2
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се поставя в дълбока тава. Поръсва се с кафявата захар и стритите бульони и се разбърква добре. Прибавя се нарязаният наситно лук, след което се полива с бирата и се подправя с кима.
- 3
Тавата се покрива с фолио и зелето се пече около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се задуши, тавата се изважда и върху зелето се нареждат свинските гърди. Сипват се зелевият сок и олиото, покрива се отново с фолио и се пече около 1 час на същата температура.