kaufland.bg/recepti
Свинско филе с бадеми
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2-3 | свински бонфилета (800 г) |
1 връзка | магданоз (голяма) |
2 | жълтъка |
1 с. л. | галета |
75 г | бадеми |
5-6 с. л. | олио |
сол и черен пипер на вкус | |
олио за намазване на тавата |
Приготвяне
- 1
Бонфилетата се почистват от ципите и се запържват в олиото от всички страни до златисто. Подправят се със сол и черен пипер и се слагат в намазнена тава за печене.
- 2
Магданозът се нарязва на ситно и се разбърква заедно с жълтъците, галетата, смлените на ситно бадеми, сол и черен пипер на вкус.
- 3
Сместа се разпределя върху филетата и те се пекат около 15 минути при температура 200°С. Сервира се с гарнитура по желание.