kaufland.bg/recepti
Солен кекс с праз и синьо сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
2 стръка | праз |
200 г | брашно |
2 ч. л. | бакпулвер |
30-40 г | стафиди |
200 мл | течна сметана |
3 броя | яйца |
100 г | синьо сирене |
50 г | краве масло |
1 /2 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
Празът се нарязва на кръгчета и се запържва 3–4 минути в предварително загрятото масло.
- 2
Брашното и бакпулверът се пресяват в голяма купа и се смесват със стафидите и запържения праз.
- 3
Сметаната и яйцата се разбиват и се посоляват. Добавя се синьото сирене, нарязано на кубчета, и всичко постепенно се сипва в брашното. Разбърква се добре.
- 4
Готовата смес се разпределя в правоъгълна форма за кекс с дължина 22 см, покрита с хартия за печене. Добре е хартията да е намаслена, за да прилепне.
- 5
Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- 6
Изважда се, охлажда се 10 минути и кексът се обръща. Хартията за печене се маха и кексът се нарязва.