kaufland.bg/recepti
Солена зеленчукова торта
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
300 г | бутертесто |
20 мл | заквасена сметана |
4-5 | чери доматчета |
200 г | карфиол |
2 | морков |
3 | яйца |
1 | кренвирш |
краве масло (за намазване) | |
кашкавал за поръсване | |
сол и индийско орехче на вкус | |
брашно за поръсване |
Приготвяне
- 1
Бутертестото се разточва и се разстила в намазнена и набрашнена форма за печене.
- 2
Морковите се нарязват наситно и се варят на пара 5-10 минути, докато поомекнат. След това се прибавя накъсаният на розички карфиол и се вари още 5-10 минути.
- 3
Яйцата и сметаната се разбиват в купа и се поръсват със солта, индийското орехче и малко настърган кашкавал.
- 4
Кренвиршът се нарязва на дребни кубчета и се размесва със сварените и отцедени зеленчуци. Сместа се разпределя върху изпеченото тесто, а отгоре се подреждат доматчетата.
- 5
Зеленчуковата торта се залива със сместа от яйца и сметана и се пече 20 минути в загята до 220°С фурна.