Спагетено чудовище
Продукти (4 порции)
1 бр. | тиква Хокайдо |
лук (30 г) | |
1 | скилидка чесън |
1 бр. | стебло целина |
2 бр. | моркова |
2 бр. | домати |
300 гр. | кайма |
2 с.л. | олио |
1 ч.л. | доматена паста |
200 мл | бульон |
350 гр. | спагети |
1 /2 ч.л. | мащерка |
1 /2 ч.л. | риган |
захар | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Тиквата се измива, отрязва се капак, почиства се от семките, а месестата част се отстранява и нарязва на малки кубчета. С малък остър нож на тиквата се оформя чудовищно лице, след което цялата се бланшира във вряща вода и се оставя настрани да се отцеди.
- 2
Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на ситно. Целината се измива, морковите се обелват и заедно с доматите се измиват. Зеленчуците се нарязват на малки кубчета.
- 3
Каймата се изпържва в нагорещено олио. Прибавят се зеленчуците и пърженето продължава. Добавя се доматената паста, излива се и бульонът и всичко се оставя да поври под капак 8-10 минути. Спагетите се варят в подсолена вода 8-10 минути. Сосът се овкусява със сол, захар, пипер, мащерка и риган. Спагетите се отцеждат, смесват се със соса, пълнят се в тиквената глава и се сервират.