Спагети с кедрови ядки
Продукти (4 порции)
1 пакет | спагети |
2 с. л. | олио |
сол на вкус |
за соса:
100 мл | зехтин |
50 г | кедрови ядки |
3 скилидки | чесън |
1 /2 връзка | магданоз |
5-6 листа | босилек |
4 с. л. | Пармезан на прах |
сол и черен пипер на вкус |
Съвет
-
Ал денте е италиански израз за готвене предимно на макарони и тестени изделия, които се пускат в кипяща солена вода. Пастата, сварена ал денте, не трябва да се разкашква, а да остане малко твърда. За да прекратите процеса на варене, оставете макароните няколко минути в студена вода.
Приготвяне
- 1
Спагетите се сваряват в подсолена вода с олиото. Пастата е готова, когато при опитване е с твърдост ал денте – достатъчно твърда при отхапване, но иначе добре сварена.
- 2
В тиган се сгорещява зехтинът за соса, слагат се спагетите, кедровите ядки и накълцаните чесън, магданоз и босилек. Разбърква се и след около 1-2 минути се добавя пармезанът. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.