kaufland.bg/recepti
Веган
Спаначена салата с репички в портокалово-канелен винегрет
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
250 г | свежи листа спанак |
2 връзки | репички |
2 | портокала |
50-100 г | бадеми |
за портокалово-канеления винегрет:
60 мл | зехтин (1 к. ч.) |
2 с. л. | лимонов сок |
2 с. л. | портокалов сок |
1 /2 ч. л. | захар |
1 /2 ч. л. | канела |
2 щипки | смлян кимион |
2 щипки | червен пипер |
1 /2 ч. л. | сол |
Съвет
-
Тази нискокалорична и диетична салата лесно може да превърнете в лек обяд или вечеря, като добавите сварени или изпечени (без кожата) пилешки гърди и филия черен хляб.
Приготвяне
- 1
Спанакът се измива, подсушава се, реже се на ивички и се смесва с почистените и нарязани репички. Портокалите се обелват и се филетират, след което се добавят към зеленчуците.
- 2
Всички съставки за винегрета се смесват в малка купа и се разбиват с тел.
- 3
Зеленчуците се поливат с винегрета, разбъркват се внимателно и салатата се прехвърля в чинии, като се поръсва с настърганите бадеми.