Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Спаначени фалафели

Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 Порция)

150 г замразен спанак
1 консерва нахут
2 с.л. сусамово олио
1 скилидка чесън
1 лайм
1 стрък пресен лук
1 /2 връзка магданоз
100 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. кимион
лют червен пипер
2 с.л. сусам
2 с.л. слънчогледово олио
200 г кисело мляко
прясна мента
прясно смлян черен пипер
сол

Приготвяне

    1

Спанакът се размразява. Нахутът се прецежда и пасира със спанака и сусамовото олио. Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Кората на лайма се обелва, а сокът му се изцежда. Лукът и магданозът се измиват – лукът се нарязва на филийки, а магданозът на едро.

    2

Брашното и бакпулверът се смесват. Прибавят се към спаначеното пюре и се получава лепкаво тесто, което се овкусява с чесън, кора от лайм, пресен лук, магданоз, кимион, лют пипер и сол. Оформят се 32 еднакви по размер топчета, които се овалват в сусам и се запържват 5 минути в нагорещено олио.

    3

Ментата се нарязва на тънки ленти и се прибавя към соса, приготвен от киселото мляко, сока от лайм, сол и пипер. Сервира се заедно с фалафелите.