Стек Сейлсбъри
Продукти (4 порции)
1 кг | телешка кайма |
1 глава | лук |
20 г | краве масло |
4 | яйца |
4 стръка | магданоз |
5-6 с. л. | галета |
1 ч. л. | майорана (риган) |
1 ч. л. | сол |
черен пипер на вкус |
за гъбения сос:
250 г | печурки |
50 г | краве масло |
1 с. л. | брашно |
1 кубче | телешки бульон |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на дребно, запържва се в тиган с предварително загрятото масло за 3-4 минути и се охлажда.
- 2
Яйцата се разбиват, подправят се с наситнения магданоз, солта и черния пипер и се омесват с каймата и галетата. Подправя се с майорана, добавя се запърженият лук и се оформят 4 бургера. Всеки се запича за 3-4 минути от всяка страна в сгорещен грил тиган и се подреждат в подходяща тавичка.
- 3
Гъбеният сос се приготвя, като печурките се нарязват на филийки и се запържват в същия тиган с предварително загрятото масло. След това се поръсва брашното, сипват се 250-300 мл студена вода и се стрива бульонът. Щом кипне, се излива върху наредените в тавата бургери и се запича в умерено сгорещена фурна 20-30 минути. Бургерите се сервират гарнирани с гъбения сос.