Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Странджански зелник

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

за тестото:

800 г брашно
400 мл вода
1 с. л. оцет
1 с. л. олио
сол на вкус
олио за намазване
3 яйца за намазване

за плънката:

500 г пресен спанак
2 връзки лапад
1 връзка пресен лук
1 /2 връзка джоджен
400 г краве сирене
4 яйца
300 г гъсто кисело мляко
125 г краве масло
1 ч. л. сода бикарбонат
сол на вкус

Приготвяне

    1

От пресятото брашно, оцета, олиото, малко сол и вода, колкото поеме (около 400 мл), се омесва меко тесто.

    2

Разделя се на 5 топки, които се намазват с олио и се оставят да починат за кратко.

    3

Спанакът и лападът се измиват и се задушават заедно с нарязания на ситно лук в 1 с. л. сгорещено масло, докато омекнат. Ако има нужда, се отцеждат от излишната вода. Оставят се да се охладят леко.

    4

Прибавят се яйцата и се разбърква.

    5

Содата се гаси в киселото мляко и се добавя в съда, заедно с наситнения джоджен.

    6

От тестото се разточват тънки кори. Дъното на тавата се намазва с масло, слага се кора, отгоре зелена плънка и се поръсва от натрошеното сирене.

    7

Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва с кора, която се намазва с масло.

    8

Правят се разрези и се залива с 3 разбити яйца.