Сурово кокосово Тирамису
Продукти (14 порции)
за блата:
150 г | бланширани бадеми |
150 г | орехи |
10 г | бурбонска ванилова захар |
4-6 | сочни фурми |
4 с.л. | какао на прах |
2 с.л. | разтворимо кафе |
2 с.л. | десертно вино Марсала |
за крема:
200 г | сурово кашу |
210 г (1-2 кокосови ореха) | бялата част от кокоса |
100 г | кокосово масло |
100 г | пудра захар |
сурови какаови зърна за украса | |
какао за поръсване |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Кашуто се накисва за пет часа в студена вода, за да набъбне. След това се отцежда и изплаква.
- 2
Кокосовият орех се почиства, бялата месеста част (за рецептата са нужни 210 г) се смила в блендер с пудрата захар, разтопеното кокосово масло и кашуто. Трябва да се получи гладък крем. Прибира се в хладилник за кратко, за да стегне леко и, за да може тортата да се сглоби по-лесно.
- 3
Разтворимото кафе за основата се разтваря във виното. Фурмите се почистват от костилките. Орехите и бадемите се смилат в блендер с фурмите, кафето с виното, какаото и ваниловата захар, ако е нужно се прибавя пудра захар.
- 4
Основата се разточва и от нея с помощта на форма за торта с диаметър 22 см се изрязват два кръгли блата които се мажат с крема и се поставят един върху друг. Заравнява се добре.
- 5
Суровото кокосово Тирамису се слага във фризер за два часа, за да стегне. Изважда се поне пет минути преди да се поднесе. Поръсва се с какао и се гарнира с накълцани какаови зърна.