Суши сандвич
Продукти (4 порции)
250 г | ориз за суши |
4 с.л. | оризов оцет |
1 с.л. | захар |
0.5 ч.л. | сол |
100 г | гъби стриди |
1 с.л. | фъстъчено масло |
1 /2 ч.л. | бял пипер |
2 с.л. | веган майонеза |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
-
Без глутен
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без глутен.
Приготвяне
- 1
Оризовият оцет, захарта и солта се загряват в малка тенджера, докато захарта се разтвори. Предварително свареният ориз за суши се изсипва, разбърква и оставя да изстине.
- 2
Репичките се нарязват на ситно, смесват се с оцет и 1/4 чаена лъжичка сол, разбъркват се с ръце и се оставят настрана. Гъбите се нарязват се запържват в гореща мазнина на средно силен огън за 5 минути, като се разбъркват от време на време. След това се подправят със сол и черен пипер.
- 3
Листата нори се поставя един по един с грапавата страна нагоре върху парче фолио. В средата се слага по малко количество ориз, после от гъбите стриди, резенчета репички и веган майонеза (или друга гарнитура по избор), а отгоре отново се добавя малко ориз. След това ъглите на кората се сгъват с помощта на домакинско фолио.
- 4
Така приготвените суши сандвичи се сервират със соев сос и джинджифил.