kaufland.bg/recepti
Тайландски зеленчуци на уок тиган
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
250 г | жасминов ориз |
400 г | замразен тайландски зеленчуков микс |
1 ч.л. | къри паста |
400 мл | кокосово мляко |
1 /2 по ч.л. | куркума, чили и млян кимион |
260 г | хляб наан |
сокът на 1/2 лайм | |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Оризът се приготвя по инструкциите на опаковката в леко подсолена вода. Замразените зеленчуци се запържват в горещо олио.
- 2
Къри пастата се смесва с кокосовото мляко, прибавя се към зеленчуците и всичко се пържи още 5 минути. Прибавят се кимионът, куркумата и чилито.
- 3
Овкусява се със сол, пипер и сок от лайм и се сервира с ориз и хляб наан.