Тартар от авокадо със запечени миди Сен Жак
Продукти (2 порции)
6 бр. | замразени миди Сен Жак |
1 | авокадо |
1 /2 | ябълка |
1 | малка глава червен лук |
1 ч.л. | лимонов сок |
2 ч.л. | зехтин |
1 /2 | манго |
30 г | кедрови ядки |
3-4 капки | сос Табаско |
1 ч.л. | мед |
1 ч.л. | масло |
1 /2 ч.л. | суха мащерка |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Мидите се размразяват. Авокадото се разполовява, костилката се маха, меката част се изважда с помощта на лъжица и се нарязва на кубчета.
- 2
Ябълката се нарязва на четвъртини, премахват се семките, след което и ябълката се нарязва на малки парченца.
- 3
Лукът се обелва и наситнява.
- 4
Парченцата авокадо и ябълката се смесват в купа заедно с лимоновия сок и лука. Овкусява се със сол, пипер и зехтин на вкус.
- 5
Мангото се бели, месестата част се отделя от костилката и се нарязва на малки кубчета. Кедровите ядки се запържват леко в тиган без мазнина. Мангото се слага в купа и се подправя с табаско, сол, пипер и мед на вкус.
- 6
Мидите се измиват в студена вода и се подсушават. Запържват се в зехтин от всяка страна за по 2 минути. Преди да се свалят от огъня, към тях се прибавя маслото и мидите се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка на вкус.