kaufland.bg/recepti
Темпура с рулца от раци и зеленчукови кюфтенца
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
1 пакетче | рулца от раци (200 г) |
за темпурата:
1 | яйце |
1 ч. ч. | брашно |
1 ч. ч. | ледена вода |
1 ч. л. | бакпулвер |
1 щипка | сол |
за кюфтенцата:
2 | тиквички (500 г) |
1 /2 глава | лук |
2 | морков |
2-3 стръка | копър |
1 ч. л. | сол |
олио за пържене |
Приготвяне
- 1
Тиквичките се настъргват на ренде, посоляват се и се оставят около 10 минути да се отцедят.
- 2
Лукът се нарязва на дребно, морковите се настъргват на ситно ренде и се смесват с настърганите тиквички. Добавя се скълцаният копър и се оформят кюфтенцата, които се пържат от двете страни до златисто в тиган с незалепващо покритие и малко олио.
- 3
Продуктите за темпурата се разбъркват добре и в получената смес се потапят рулцата. Пържат се във фритюрник, отцеждат се и се поднасят в чиния върху готовите кюфтенца.