kaufland.bg/recepti
Топъл ябълков сок
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 чаши)
8 | ябълки |
30 г | пресен джинджифил (1 ч. л. сух) |
150 г | захар |
пръчка канела | |
1 | шушулка ванилия |
Приготвяне
- 1
Ябълките се режат на четвъртинки, а джинджифилът – на едро. Слагат се в голяма тенджера, добавят се разполовената шушулка ванилия и канелата. Заливат се с вода, колкото да ги покрие и се сипва захарта.
- 2
Готвят се около два часа на слаб огън в тенджера под капак. След това се охлаждат.
- 3
Канелата, джинджифилът и шушулката ванилия се отстраняват, а плодовете, заедно с течността, се намачкват с преса за картофи.
- 4
Полученото пюре се прецежда през тензух. Отделилият се сок може да се съхранява до седмица в хладилник.