Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Торта с моркови и тиквички

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

за блата:

250 г брашно
100 г маргарин
5-6 с. л. подсолена вода

за плънката:

4 морков
2 тиквички
1 ч. л. сол
100 г орехови ядки
1 стрък пресен лук
2 стръка копър

за заливката:

4 яйца
100 г растителна сметана
1 ч. л. сол

Приготвяне

    1

Приготвя се меко и еластично тесто, като продуктите за него се омесват в подходяща купа. Готовото тесто се оставя да почине.

    2

Морковите и тиквичките се настъргват на едро ренде и се поръсват със солта. Разбъркват се и се оставят за около 15 минути в цедка, след което зеленчуците се притискат добре с помощта на лъжица, за да се отцедят от сока.

    3

Към тях се прибавят смлените орехи, нарязаните наситно лук и копър, и всичко се разбърква.

    4

Тестото се разточва на тънка кора с диаметър, по-голям от този на тавата. Слага се в намаслена и набрашнена тава така, че хубаво да покрие стените, а стърчащите краища се отрязват. Плънката се разпределя равномерно.

    5

Заливката се приготвя, като яйцата, сметаната и солта се разбиват, докато се смесят добре. След това се изсипват върху плънката.

    6

Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята на 200–220 градуса фурна. След това температурата се намалява на 180 градуса и тортата се пече още 40–50 минути.