Тортила сандвич с печен боб
Продукти (2 порции)
За основата:
2 | тортили |
2 стръка | пресен лук |
1 | лайм |
1 | авокадо |
За бобената плънка:
1 | люта червена чушка |
2 ч.л. | кимион |
1 ч.л. | морска сол |
2 с.л. | маслиново масло |
400 г | боб |
За зелевата плънка:
200 г | червено зеле |
1 скилидка | чесън |
6 с.л. | бял винен оцет |
2 с.л. | вода |
1 ч.л. | сироп от агаве |
3 /4 ч.л. | сол |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 180° C (горно и долно печене).
- 2
Лютата чушка се разполовява, сърцевината се отстранява, месестата част се нарязва на ситно и се прибавя към останалите съставки за бобената плънка. Всичко се разбърква добре и се разстила върху тава, покрита с хартия за печене. Пече се за около 20 минути, като след 10-ата минута се разбърква добре.
- 3
Червеното зеле се нарязва на тънки ивици, скилидка чесън се наситнява. В касерола се слагат белият винен оцет, водата и сиропа от агаве. Сместа се оставя да кипне, след което към нея се прибавят зелето и чесънът. Овкусява се със сол и се оставя да къкри на умерен огън за 10 минути.
- 4
Тортилата се затопля във фурната или в загрят тиган без олио за около 30 секунди. Намазва се с пасирано авокадо и отгоре се слага от боба и зелето. Перата на зеления лук се нарязват на ситно и се разпределят отгоре. Овкусява се със сок от лайм, тортилите се навиват на руло и се сервират.