Тост със зеленчуци на грил
Продукти (1 порция)
1 | малка червена чушка |
100 г | патладжан |
100 г | тиквичка |
50 г | печурки |
1 | малка глава лук |
1 | малка скилидка чесън |
50 г | кисело мляко |
1 с.л. | зехтин |
1 | питка за дюнер |
клонче мащерка | |
клонче розмарин | |
сол | |
пипер |
Съвет
-
От останалите зеленчуци можете да приготвите чудесно рататуи.
Приготвяне
- 1
Чушката, патладжанът и тиквичката се почистват и нарязват на кубчета. Гъбите се измиват и нарязват на половинки. Лукът се обелва и нарязва на дребни кубчета, а чесънът се смачква, след което, заедно със зехтин, сол, пипер, мащерката и розмаринът, се прибавят към зеленчуците.
- 2
Зеленчуковата смес се изсипва в тавичка и се пече 10-15 минути в предварително загрята фурна, на функция грил. Когато зеленчуците са готови, от тях се отстраняват клончетата подправки.
- 3
Киселото мляко се подправя със сол и пипер. Питката за дюнер се оставя да се затопли леко във фурната, след което се срязва през средата, пълни се със зеленчуци и се овкусява с киселото мляко.