kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Фермерски яйца по мексикански
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
4 | яйца |
150 мл | пасирани домати от консерва |
1 | люта зелена чушка |
1 скилидка | чесън |
20 г | краве маслo |
1 глава | лук |
1 | зелена чушка |
1 | червена чушка |
2 с.л. | олио |
сол и черен пипер на вкус |
За сервиране:
2 | тортили |
1 /4 връзка | пресен кориандър |
чили сос на вкус |
Приготвяне
- 1
Червената и зелената чушка се нарязват на кубчета, сипват се в купа и се смесват с доматите.
- 2
Прибавят се наситнените лук, люта чушка и чесън. Овкусява се със сол и черен пипер.
- 3
Половината от сместа се запържва в 1 с. л. олио.
- 4
Оформят се 2 гнезда, в които се слагат парченца масло и се чукват 2 яйца. Похлупва се и се готви 3 – 4 минути. По същият начин се приготвя и втората порция.
- 5
Поднасят се върху затоплени тортили с наситнен кориандър и чили сос на вкус.